maanantai 23. elokuuta 2010

Monteverde

Terkkuja sademetsasta Monteverdelta. 2 paivaa on menny ihan hujauksessa.

Matka tanne San Josesta kesti sellaset 4 ja puoli tuntia. Ekat reilu 3 tuntia oli ihan siedettavaa vaikkakin meijan kuski oli joku kaikista hulluin ikina. Se voittas oikeesti jonku ralliajon ihan kevyesti. Viimenen tunti ajettiin sitte sellasta ihan hirveessa kunnossa olevaa soratieta ja voin kertoa etten oo ikina pelanny niin paljon autossa. Mietin mm. sen tunnin aikana miten hyva vakuutus mulla oikeestaan on yms. Tie oli ihan kamalassa kunnossa, kuski ihan pahkahullu, vetta sato kaatamalla ja oli lisaks ihan pilkko pimeeta ja ajettiin jotain hullun kapeita teita tanne vuorille. Toivottavasti mun ei tarvi kokea tota ajelua enaa ikina uudestaan.

Ton matkan jalkeen kaikki onki sitten ollu tosi upeeta. Eilen lahettiin Monteverden Cloud Forestiin, jossa tehtiin sellanen 3 tunnin vaellus. Paikka oli ihan sanoinkuvailemattoman upea kaikkine kasveineen ja vesiputouksineen. Kuvia on paljon, mutta ne on mun omalla koneella, joten niita pitaa laittaa tanne myohemmin ku saan omaan koneeseen netin. Tonne matkattiin sellasella amerikkalaisella keltasella vanhalla koulubussilla :D

Tanaan ollaan kayty canopy tour (eli zipping) jonka taisin linkata tanne jo aiemmin. Eli kaytannossa menty vaijereilla keskella sademetsaa kohteesta kohteeseen. Ja tuo retki on kylla ollu tahan astisen elamani yks parhaimpia kokemuksia ikina! Aivan mahtava fiilis liukua jossain miljoonassa metrissa keskella sademetsaa pelkan yhden vaijerin varassa ja ihailla mahtavia maisemia! Noita laskuja oli yhteensa 13, joista viimenen oli kaikista mahtavin ja pisin. Siina mentiin ihan sika korkeella koko sademetsan poikki yhessa kaverin kanssa. Me tehtiin toi Louisen kans tietty yhessa ja siis sita fiilista on ihan mahoton kuvailla milta tuntuu olla kahestaan ihan saakelin korkeella ja menna niin lujaa et vesi vaan valuu silmista ja naha upeet maisemat vilistavan silmien ohi... Huh huh. Voisin teha ton heti nyt uudestaan!

Onneks meijan retki ei loppunu tohon laskuun vaan saatiin viela teha vapaapudotus hyppy eli Tarzan hyppy, jossa hypattiin tornista pelkan yhen koyden varassa. Eka tuli pieni vapaapudotus ennen ku koysi vetas sillai et tuntu niinku ois ollu huippu isossa keinussa. Tuo hyppy mua jannitti ihan sikana mut oon niin ilonen et tein sen. Se fiilis oli niin paras ikina!

Canopy tourin jalkeen tehtiin viela reilun tunnin siltavaellus, jossa ylitettiin super pitkia riippusiltoja ja ihaltiin mahtavia maisemia. Ollaan myos nahty sloth niminen puussa riippuva elain. En tiija mika se on suomeksi..mutta se oli hassun nakonen! Nahtiin myos hulluna kolibreja!

Nyt miettimaan mita seikkailuja me halutaan huomenna kokea!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielettömältä! Oottelen innolla valokuvia :) Pitäkää hauskaa ja pysykää hengissä ;) Love u <3 Nanna

    VastaaPoista
  2. Järvi, pelastit mun aamun ihan totaalisesti!! OIkeasti vaijeritour sademetsän läpi? Kuulostaa ehkä mahtavimmalta ikinä! Piä huolta ittestäs maailmanvallottaja!:-)

    Ps. Google translate sanoo et Sloth on laiskiainen (Mieti, oot nähny laiskiaisen!)

    VastaaPoista