keskiviikko 8. syyskuuta 2010

The World Is A Book And Those Who Do Not Travel Read Only One Page.

Tuossa lauseessa on tiivistettynä aikalailla tärkein mitä tältä matkalta tarttu mukaan. Mitä enemmän näkee sitä enemmän tajuaa mitä on näkemättä, ja sitä enemmän haluaa nähdä ja samalla tajuaa miten paljon on nähtävä ymmärtääkseen kaiken näkemänsä.

Costa Rica on ällistyttävän monipuolinen ja lumoavan kaunis maa. Ihmiset on täällä ystävällisiä ja iloisia ja aina valmiina auttamaan. Eroja Suomeen ja Eurooppaan löytyy hurjasti. Täällä et halua tukkia vessanpönttöä heittämällä paperia sen sisään vaan tiputat paperin sievästi pöntön vieressä odottavaan roskakoriin. Kadunylitys on nopeuslaji ja vaatii tarkkaa silmää ja ääretöntä reaktiokykyä; täällä ei nimittäin tunneta sanaa suojatie tai liikennevalot kävelijöille, joten nopeus ja tarkkaavaisuus on valttia. Talot on poikkeuksetta ympäröity korkein aidoin ja kermana kakun päällä on paksu kerros piikkilankaa, tämän pitäis kai häätää tunkeilijat tiehensä. Tavaroitaan ei myöskään kannata jättää hetkeksikään silmistään. Tämä me opittiin kantapään kautta kun joku kähvelsi meidän haisevat ja likomärät sadetakit, lucky guy! Banaanit on ilmasia eli jos rakastat banaaneja ja haluat muistuttaa esi-isiämme suosittelen lämpimästi muuttoa Costa Ricaan. Jos taas haluat saada mut oksentamaan, jo pelkkä ajatus riittää, anna mulle banaani ja vodkashotti. Julkisesta liikenteestä sen verran vaan et Pura Vida. Mennään rennosti vaan eikä oteta stressiä ja pidetään kiinni niistä penkeistä ja varataan matkapahoinvointi pillerit mukaan niin kaikki sujuu ku rasvattu. Kahteenkymmeneen kilsaan ku varaat kaks tuntia niin voin sanoo että suunnilleen riittää, totta kai aina on hyvä lähtee ajoissa liikkeelle, joten suosittelen kolmea tuntia kahden sijasta.

Siinä tais olla tiivistelmä meijän Väli-Amerikka osuudesta tältä matkalta. Matkareittihän siis loppujen lopuksi meni tällasia uria:

San Jose 1 yö – Monteverde 5 yötä – Montezuma 1 yö – Santa Teresa 5 yötä – Puntarenas 1 yö – Jacó 5 yötä – San Jose 1 yö-


Pala sydäntä jäi ehdottomasti Santa Teresan paratiisi rannoille; maailman kauneimmat auringonlaskut! Sekä Monteverden vuorille, josta nähtiin pitemmälle ku oon ikinä ennen nähny. Jos joku haluaa kokea unohtumattoman seikkailun, täällä yks paratiisi odottaa löytäjiään!

Kiitos Costa Rica, suurin kiitos parhaista parhain matkakumppani Louise. Meillä on vielä paljon näkemistä.

Tourists don’t know where they have been, travelers don’t know where they are going.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti